מסע קולינארי לגילוי האוכל הארץ ישראלי האבוד

מסע "שורשים" קולינרי בעקבות הטעמים הנשכחים של האוכל הארץ ישראלי

קורס שנתי בן 10 מפגשים לגילוי האוכל הארץ ישראלי המקורי

"אמור לי מה אתה אוכל ואומר לך מי אתה" אמר השף הצרפתי או-בריאן במאה ה-19.
אוכל הוא לא רק מזון, הוא תרבות, בטחון, נחמה וסיפוק.  אוכל הוא געגועים – לאימא, לבית, למולדת.

נאות קדומים מזמינה אתכם למסע "שורשים" מרתק וחווייתי לגילוי הטעמים והריחות הנשכחים, הסיפורים, האגדות והמסורות של עולם האוכל שמלוות אותנו עד ימנו.
הקורס נפתח ב-4.10.2019 ומתקיים בימי שישי אחת לחודש בין השעות 9:00-12:30. (כל הפרטים בסילבוס הקורס)

לומדים בטבע

מבקר האוכל של הניו יורק טיימס אמר פעם שספר האוכל הישראלי הוא הקצר ביותר בעולם.

אך האם לא היה מעולם?

הוא אמנם נשכח מלב במשך אלפיים שנות הגלות אך לא אבד.

במהלך הקורס תחשוף ד"ר טובה דיקשטיין את הטעמים, הריחות, המתכונים והמנהגים שנשמרו בין דפי ההיסטוריה,  את האגדות, הממצאים הארכיאולוגיים, הבוטניים והזואולוגיים והטקסטים הקדומים בהם השתמשה במחקרה – "על שולחן האוכל הארץ ישראלי הקדום".

בכל מפגש נצא אל הטבע ונסייר בין הנופים והמראות שראו אבותינו בימי קדם.

המפגשים יכללו:

  • הרצאת מבוא קצרה, סרט או מצגת.
  • סיור בשבילי הפארק במהלכו מלקטים צמחי בר ותבלין על פי העונה.
  • שומעים סיפורים, אגדות ואמונות שאבדו בדרך על הווי החיים הקולינרי.
  • מכירים את ערכיהם התזונתיים והרפואיים של הצמחים והמאכלים השונים לדעת רופאי העבר ולאור המחקר המודרני.
  • התנסות במלאכה חקלאית או בטכניקה עתיקה לעיבוד מזון, לדוגמה: הכנת מזון באמצעות אבני צור, חריש בעזרת חמור, זריעת מינים קדומים של חיטה, קליית "כרמל" או "קלי" בשדה והכנת גבינה בעזרת שרף של תאנה.
  • בסוף כל מפגש מבשלים יחדיו על פי מתכונים עתיקים, פותחים שולחן וטועמים את ההיסטוריה.

לסילבוס המלא של הקורס לחץ כאן

למי מיועד הקורס
לכל המתעניינים באוכל ותרבות, היסטוריה, יהדות, פולקלור, צמחים וארכיאולוגיה.
(אין צורך בידע מוקדם) השתתפות מעל גיל 18.

מרצי הקורס
את המפגשים תנחה ד"ר טובה דיקשטיין, בעלת דוקטורט בנושא "שולחן האוכל הארץ ישראלי מתקופת המקרא, המשנה והתלמוד", מומחית בעלת שם עולמי בתחום זה. עורכת סדנאות והרצאות בארץ ובחו"ל, ארוחות היסטוריות, לדוגמה הארוחה הפלישתית במוזיאון הפלישתי באשדוד. בנוסף, ד"ר דיקשטיין, מדריכה בכירה, אחראית על פיתוח תכניות ההדרכה ואוצרת הגן הבוטני בפארק נאות קדומים.

מרצים אורחים
במפגשים בנושאי שמן זית, היין, והלחם תתקיימנה סדנאות של מרצים מומחים בתחומם:

  • אילה נוי מאיר – אגרונומית, מנהלת את בית הבד "ריש לקיש".
  • מוטי קלמנוביץ – מנהל קורסי ברמנים וכתב יין.
  • חגי בן יהודה – אופה, דור חמישי לאופי לחם שמגדל את הדגנים העתיקים של ארץ ישראל.

מפגשי הקורס ומועדים:

קורס אוכל ארץ ישראלי קדום

הקורס כולל: עשרה מפגשים אחת לחודש, משך כל מפגש כשלוש וחצי שעות.

במהלך כל מפגש, עמדת קפה, הרצאות, סיורים מודרכים, בישול ארוחה בשטח (כולל מצרכים),דפי מקורות, חוברת מתכונים.

עלות הקורס: 2000 ש"ח למשתתף.

למידע נוסף והרשמה התקשרו: 08-9770760 או שילחו מייל: info@n-k.org.il

*מידע על תנאי ביטול השתתפות – לחץ כאן

 

קורס העשרה שנתי בנושא היסטוריה ומקורות

מאמרים קשורים: A new look at Hametz, Matza and everything in between | הגבינות בארץ ישראל העתיקה | "וַיִּצְבָּט לָהּ קָלִי" – מה בדיוק הוא צבט לה? | על חמץ ומצה | ירקות השדה – צמחי בר אכילים | סיפורם של שלושה מתכונים ומשקה אחד מהמקורות | מאמרים נוספים