סדנת צמחי מרפא - הכרות עם צמחיר מרפא ותבלין - פארק נאות קדומים

סדנת בוטיק למבוגרים - סדנת שירת העשבים - צמחי מרפא

"שירת העשבים" - צמחי מרפא אז והיום - סיור וסדנה חוייתיים

מנחה: יעל שימרון

סדנת "שירת העשבים" מאפשרת הזדמנות ייחודית להתחבר אל עולמם של אבותינו דרך צמחי המרפא.

מוריה משולשת

צמחי מרפא – נעים מאוד!

צמחי מרפא הוא שם כולל לצמחים מסוגים ומשפחות שונות שנמצאו בעת הקדומה ובימינו כבעלי ערך מועיל לריפוי ולמניעה של מחלות ובעיות בגופנו. זוהי רפואה השונה מהרפואה הקונבנציונלית בת ימינו והיא יכולה לשמש לה להשלמה. רפואת צמחי המרפא מציגה גישה הוליסטית – מניעתית. מכלול הצמחים משמש לטיפול נקודתי בבעיה אך אינו פועל לבדו אלא בשילוב תזונה נכונה, פעילות גופנית, מודעות נפשית ודגש על אורח חיים מתאים ובריא לכל אדם ואדם. ברפואה המסורתית יהיה דגש משמעותי על תחזוקה נכונה של נפש וגוף, מודעות לעצמינו ושימוש בצמחים לאיזון, ניקוי ומניעה עוד בטרם מופיעה מחלה.

כיצד משתמשים בצמחים?

השימוש בצמחי המרפא מגוון. שימוש בצמח טרי או יבש,  בהשריה בשמן או  באלכוהול וכן זיקוק השמן הארומטי הפעיל. כמזון מבריא וכשתייה, בהרחה, במריחה ובעיסוי.

הידע אינסופי ורחב, ונמסר כתורה שבעל פה במשך דורות רבים מאם לביתה, וממרפא אחד למשנהו . לעיתים יקרא בימינו: "תרופות סבתא" אך דווקא כיום בעידן של התקדמות הרפואה המודרנית, אנו מבינים כמה חכמה טמונה בצמחים אלו. יותר ויותר מחקר מדעי נעשה על מנת לחקור ולהבין את המנגנונים הפעילים בצמחים. אותם צמחים שהרופאים המסורתיים הכירו לפני מאות ואלפי שנים, בצמחים אלה משתמשים כיום מדענים כבסיס ידע לפיתוח תרופות שישפרו את בריאותנו.

סיור שירת העשבים – רקע כללי:

בסיור ובסדנא ייחודיים המתקיימים במתחם ירוק ומרגיע בפארק נאות קדומים נערוך הכרות עם צמחים אופייניים לארץ ישראל הידועים כצמחי תבלין ומרפא מימי קדם, נכיר את ההיסטוריה של השימוש בצמחי המרפא, ונזהה את הצמחים וסגולותיהם.

נעורר את חושינו במבט כמו גם בריחות ובטעמים, ונלמד עצות לחיים בריאים מאבותינו הקדמונים, שהכירו והוקירו את מתנותיה של אמא אדמה ופעלו לטיפוחה ולחיים בהרמוניה עם הטבע והאדמה.

אז מה עושים בסיור ובסדנא?

נטייל ונאזין לסיפורי הצמחים המופיעים בפולקלור היהודי והעממי ונלמד כללי יסוד כיצד לאסוף ולשמר צמחי מרפא. בסדנא נעסוק בשימושי הצמחים וברוקחות טבעית: החל מחליטת התה ועד להתנסות ברקיחת משחה או דאודורנט לטיפוח הגוף בדרך טבעית.

לסיום נארוז את המוצר שרקחנו כמתנה שימושית ונעימה לכל משתתף.

הערות כלליות – סדנת צמחי מרפא:

משך הסיור כשעה עד שלוש שעות בהתאם לאופי הקבוצה וניתן גם לבחור רק בסדנא!

ניתן לקיימו במהלך כל השנה !

מתאים כחוויה לוועדי עובדים, משפחות ואירועים פרטיים למבוגרים ולילדים.

מומלץ לחגיגות בנות מצווה וכהעשרה לחוויית הסיור בטבע

מתאים בהחלט גם למי שמתקשה בהליכה – אפשרי סדנא נינוחה בישיבה ללא הליכה!

אין בכוונת מפגש זה לתת יעוץ רפואי או המלצות לשימוש אישי.

בכל שאלה, בעיה רפואית או שימוש עצמי יש להיוועץ ברופא מומחה.

 

מוריה צמירה
מוריה ישראלית
מוריה חריפה
לחצו להשארת פרטים >>