סדנת בוטיק למבוגרים - "לבשל עם התנ"ך"

סדנה למבוגרים - "לבשל עם התנ"ך" - פארק נאות קדומים

סדנאות בוטיק בנאות קדומים

הסינים אוכלים אורז, הצרפתים בגט, הגרמנים כרוב והשוויצרים פונדו. ומה הוא אוכל ישראלי?.
הסדנה "לבשל עם התנ"ך" היא מסע "שורשים" בעקבות האוכל הישראלי המקורי. במהלך הסדנה נטייל בנופי העבר, נלקט צמחי בר ותבלין ונשמע סיפורים ואגדות על מאכלינו הקדומים, לפני היציאה לגלות . על כירת אש בסגנון הכירה הקדומה נבשל ארוחה צמחונית-חלבית ממאכלי היומיום וממאכלי החגים של ארץ ישראל העתיקה.
הסדנה והמאכלים משתנים בהתאם לעונות השנה, הצמחים וחגי ישראל. נושאים לבחירה:

"שלושת הגדולים"

סיור כללי המותאם לכל עונות השנה

על שלושת המוצרים הבסיסיים בסל המזונות הקדום "דגן, תירוש ויצהר" ואיך הם מלווים אותנו עד היום, גם מבלי שנדע. מפגש בגורן והכנת קלי, בציר בכרם (בעונה) דריכת ענבים בגת, עצירת שמן (בעונה) וביקור בבית בד, אפיית לחם, מוצר הדגנים החשוב מכולם ומאכלים שונים על פי העונה והחג.

חורף

  • הכרות וליקוט של צמחי הבר האכילים "ירקות השדה" כפי שכינו אותם בעת העתיקה. סיפורים, שירים ואגדות, ערכים תזונתיים ורפואיים והכנת ארוחה על טהרת צמחי הבר.
  • "תחטאני באזוב ואטהר". מדוע ביקש דוד המלך להתחטא דווקא באזוב? הכרות עם צמחי צמחי הרפואה והתבלין הקדומים, תכונותיהם הרפואיות לדעת חכמי העבר ולאור המחקר המודרני. בישול מאכלי בריאות קדומים: ריפות, עלי סלק ועוד.
  • מה בין סופגניה לסופגנין? סיפורה של יהודית ומדוע אוכלים מאכלי חלב דווקא בחנוכה. הכרות עם שמן הזית תכונותיו וסגולותיו. מה היה יחודו של השמן למנורה? מסיק וקבלת מתכון קדום לכבישת זיתים, הדגמת עצירת שמן בבית בד קדום והפקת שמן עצמאית. בישול וארוחת מאכלים עתיקים הקשורים בשמן.
  • פורים – בעקבות מגילת אסתר, משתאות היין בעת העתיקה, צמחי הבושם הקדומים המור והאפרסמון, היין ומקומו בחיי האדם. מדוע אוכלים אוזני המן? הכנת משלוחי מנות בסגנון הקדום: עססיות, קונדיטון ומשתה כיד המלך.

 

אביב:

  • שיר השירים– סיפור אהבתם של בת הכורמים היפה ורועה הצאן. נשמע את הזמיר וקול התור, נסייר בכרם  לראות הפרחה הגפן והנצו הרימונים. נבקר בעדר הצאן, נפגוש את הדודאים ושאר צמחים מעוררי תשוקה ואהבה ולהיפך. נכין ארוחה של אשישות ויין הרקח משיר השירים.
  • בשבילי ההגדה– נלך בשבילי ההגדה ונברר את הדברים הלא ברורים. מי הוא המרור האמתי ומדוע מטבילין אותו? למה אוכלים מצות בפסח ? מה מיוחד באזוב שבו סמנו בני ישראל את המשקוף והמזוזות? נפגוש אל חד הגדיא ונשמע על גלגולי הסדר לאורך הדורות. נכין ממאכלי החג של אבותינו ונאכל אותם בהסבה לצד שמאל.

 

קיץ

  • עונת הפירות הקיציים. מה זה קיץ בתנ"ך? הכרות וליקוט פירות וזרעים מצמחי העונה, בציר ודריכת ענבים בגת, בטו-באב ריקודים בכרמים. מתכוני פירות מתאנים, אשישי ענבים והכנת חרדל בסגנון הקדום.

 

לקבוצות – בהזמנה במחלקת ההזמנות של נאות קדומים.

לבודדים – סדנה ביום ששי הראשון של כל חודש, החל מחודש ספטמבר ועד חודש יולי.

 

ועורכים בשמחה
נזיד
נזיד
תה צמחים