סיורי אביב בפארק נאות קדומים: מרכז תרבוטבע, פעילויות, סיורים וסדנאות

תרבוטבע: סיורי אביב

🌸סיורי אביב (מרץ - מאי)🌸

האביב הגיע, השיבולים שזופות שמש והטבע קורא לנו לצאת למרחבים

פרחי הפרג מנקדים את שדות הבור, החיטה מבשילה והטבע קורא לנו לצאת למרחבים,
האביב הגיע וגם אם פריחה עושה לכם אף דולף אי אפשר להתעלם מעוצמת הרגע שעוד
מעט יבלע בתוך קיץ חם ומהביל

אלבום הפרחים

סיור על מסורת ייבוש פרחי הבר בארץ ישראל. התנסות באיסוף וייבוש במכתש פרחים אישי.

מדריכה: שרית ליבוביץ' – זלץ, בעלת תואר שני בפולקלור ותרבות עממית.
יום שישי ה- 12.3.2021 | כ"ח אדר תשפ"א | 9:00-12:00

סיור פריחה המחבר את פרחי ההווה עם פרחי העבר. הגעגוע והכיסופים לארץ ישראל שמומשו באמצעות ליקוט וייבוש פרחי בר. מסע נוסטלגי בין אנשים, פרחים, ספרים, תמונות ואלבומים שמתוכם יעלו פרחים בני למעלה ממאה שנים, כשהם שומרים על חיוניות וצבע.
עלות הסיור: 80 ש"ח (אפשרות לרכישה נפרדת של מכבש פרחים אישי).

אוכל מחבר אנשים

מסע קולינרי עונתי מרתק, בעקבות השורשים המשותפים למטבחי העמים והעדות בארץ ישראל

מדריכים: ד"ר טובה דיקשטיין בעלת שם עולמי בתחום שולחן האוכל הארץ ישראלי הקדום והשף רסמי אבו גדאל זוכה פרסים בתחרויות בישול.
יום שישי ה- 23.4.2021 | י"א אייר תשפ"א | 9:00 – 13:00.

מה מחבר בין המטבח הארץ ישראלי הקדום, המטבח הערבי והנוצרי? במפגש קולינרי חוצה גבולות עוברים בין הנופים הייחודיים של נאות קדומים וחושפים את הסיפורים, הטעמים, האמונות והסמלים המחברים אך גם הייחודיים למטבחי שלוש הדתות.

הסיור יעסוק בלחם ובמבשרי הדגן. במהלך הסיור פוגשים את אם החיטה ואת זני החיטים העתיקים של ארץ ישראל. בשדה נקצור ונכין את מבשרי הלחם – החל מ"אביב קלוי באש, גרש כרמל" (פריקה) דרך הקלי ועד הלחם.

הסיור מתאים לגילאי 18 ומעלה.  
עלות הסיור: 160 ש"ח למשתתף וכולל ארוחת שטח. 
משך הסיור: כארבע שעות.

"לנדוד עם הרועים"

סדנה קולינרית לשבועות על רועים וגבינות 

מדריכה: ד"ר טובה דיקשטיין בעלת שם עולמי בתחום שולחן האוכל הארץ ישראלי הקדום.
יום שישי ה- 14.5.2021 |  ג' סיון תשפ"א | 9:00-13:00

חג השבועות מוכר לכולם כחג הביכורים והגבינות. לקראת החג בכל מקום ניתן למצוא מתכונים בהם הצבע הלבן מנצח והגבינות מככבות. אך מי באמת יודע מתי הפכו הגבינות מזוהות עם חג השבועות? ואיזה גבינות ומוצרי חלב הכינו בימי קדם?

לקראת החג, מזמינים בפארק נאות קדומים לסדנה קולינרית על רועים וגבינות, בה יתמקדו במוצרי החלב והגבינות העתיקות.

ד"ר טובה דיקשטיין, בעלת שם עולמי בתחום שולחן האוכל הארץ הישראלי הקדום, תסביר למשתתפים על שיטות להכנת מוצרי חלב בעולם ללא קירור, כמו שמכינים עד היום רועי הצאן במדבר, וביחד איתה הם יכירו ויטעמו את גבינת הקישק והג'יבנה שהן "חריצי החלב" שהביא דוד לאחיו בשדה הקרב, יגלו על איזו גבינה דיבר איוב כאשר הזכיר לראשונה את המילה גבינה בתנ"ך וגם איזו חמאה הגישה יעל לסיסרא.

כחלק מהסדנה יצאו המשתתפים גם לסיור בשטח הפארק, לסיום ישחזרו מתכונים עתיקים בהם חובצים את החמאה, יכינו מאכלי גבינה בעזרת שרף של תאנה, וגם לביבות גבינה והתנסות וטעימות מהמטבח הערבי.

הסיור מתאים לגילאי 18 ומעלה.  
עלות הסיור: 160 ש"ח למשתתף וכולל ארוחת שטח. 
משך הסיור: כארבע שעות.
לפרטים על הסדנה: טובה 052-278-1675

רכישת כרטיסים מראש | במקום חניה בשפע בחינם | מרכז מבקרים | מסלול נוח
מומלץ להגיע עם נעלי הליכה סגורות, כובע ומים.
המקום פועל ע"פ הנחיות משרד הבריאות והתו הסגול, לפרטים נוספים לחצו כאן
לפרטים נוספים:  info@n-k.org.il | 08-9770758

לחצו להשארת פרטים >>