סיור חינוכי - קציר ואפיה
משיבולת ועד פת לחם: קציר ואפיה - תכנית גפ"ן מס' 25883
משך הפעילות: שלוש שעות וחצי.
מתאים לכתות: גן - ג'.
העונה המומלצת: מאי - יוני.

מנושאי הסיור:
"ארץ חיטה ושעורה…" – החיטה והשעורה הם שניים מתוך שבעת המינים. מיהם אותם השבעה? נסייר בין העצים ונגלה את ייחודם בכל עונה בשנה.
"גשם גשם בוא –" נבקר בבור המים, נשמע על חשיבות הגשם בעתו לאדם לצומח ולחי הן בעבר והן בהווה.
• נבקר בבור המים ונתנסה בדליית מים.
"הזורעים בדמעה…" – נחזור לסיפורו של האדם הראשון שגורש מגן עדן, וננסה להבין כיצד התמודד עם העונש שקיבל "בזיעת אפיך תאכל לחם", עם הקוצים והאדמה החרבה.
• נתנסה בשיטות חריש, ניצור תלם ונזרע.
• ליד עץ התאנה נחזור לסיפורו של האדם הראשון שגורש מגן עדן, וננסה להבין כיצד התמודד עם העונש שקיבל "בזיעת אפיך תאכל לחם".
• נספר את המדרש על האדם הראשון.
• נדגים הכנת חגורה מעלי תאנה.
"התקין להם מחרשות ומגלות…"– נבקר בגורן ובשדות הקמה הסמוכים לה. נתנסה במלאכות הרבות הנעשות בשדה ובגורן בעונת הקציר: נקצור, נדוש, נזרה, ננפה ולא נשכח אף להשאיר מתנות לעניים.
• נספר את הסיפור "מעשה בשני אחים"-.שהתרחש בגורן.
• נטחן את גרגרי החיטה באבני ריחיים עד לקבלת הקמח.
פת לחם – לאחר שסיימנו את כל המלאכות נלוש קמח לבצק ונכין פיתות.
• אפיית פיתות על סאג'.