אתגרים במרחבים - שמורת טבע נאות קדומים

אתגרים במרחבים

אתגרים במרחבים - תכנית גפ"ן מס' 18178

יום חוויתי ופעיל בטבע. בדגש על גיבוש ומשימות בשטח, המהוות מראה ליום בחיי נער/ה בימי קדם.

משך הפעילות: כארבע שעות
מתאים לכתות: ז'–י"ב
העונה המומלצת: כל השנה

לאורך הפעילות, יעברו התלמידים בין משימות שיובילו אותם בתחנות ברחבי הפארק, בכל תחנה יגלו מיומנות קדומה אחרת שבלעדיה לא יוכלו להשלים את משימת העל היומית.
במהלך הפעילות יחוו התלמידים חיבור לאדמה, לטבע הארץ ולמורשת החקלאית וילמדו להשתמש באמצעים שהטבע מציע לנו, יכירו יכולות חדשות וידרשו ליצירתיות, שיתוף פעולה ועבודת צוות.

מנושאי הסיור:

תחרות צוותית בהליכה בסנדלים
פיענוח חידה בכתב קדום בשילוב עם תרגיל הממחיש את חשיבותו ותרומתו של כל תלמיד לקבוצה כולה.
כתב החידה יוביל את הקבוצה לפעילויות עליה לבצע על מנת לסיים את משימת העל.

"ונתתי מטר ארצכם בעתו"
מים הם משאב חיוני שאי אפשר להתקיים בלעדיו, כאשר בני האדם חיפשו מקום להתיישבות הם עשו זאת ליד מקורות מים זמינים. אך מה עשו כאשר לא היו מים בסביבת המגורים? שומעים על פתרונות יצירתיים ומתנסים בהעברת מים ממקום למקום בעבודת צוות.

  • תחרות צוותית בשאיבה והעברת מים באחד ממתקני המים העתיקים בשטח.

"ואספת דגנך"
יותר מ80% מהמזונות בארץ ישראל הקדומה היו מבוססים על חיטה ושעורה. הלחם היווה את המזון, הפרנסה והחיים בעת העתיקה.

  • בפעילות 'נרוויח את לחמינו' ונתחרה בטחינת חיטה באבני רחיים
  • בעונת המסיק (בין סוכות לחנוכה): מסיק זיתים ותחרות הפקת שמן זית.

שימושי צמחים
כמעט את כל צרכי היום יום אנו קונים במארז סגור בלי לדעת מה הם חומרי הגלם אך בעבר כולם ידעו שהצמחים שסביבנו משמשים למאכל, רפואה, צבע, בושם, בעירה, מאור ועוד.
נלקט צמחי בר בהתאם לעונה ונכתוש תבלינים במכתש ועלי.

אוכלים מה שמבשלים
עכשיו כשחומרי הגלם נאספו, בונים כירה לבישול מאדמה, מבעירים אש עם גפרור אחד, אופים פיתות על סא'ג, מגבנים גבינה מתובלת ולוגמים תה צמחים.

 

לחצו להשארת פרטים >>