יום העיון השנתי של הגן הבוטני לזכרו של נֹגה הראובני - פארק נאות קדומים

"טוֹב אֲרֻחַת יָרָק וְאַהֲבָה שָׁם..." - יום עיון לזכר נֹגה הראובני

17.2.2023 | כ"ו שבט תשפ"ג

יום העיון השנתי של הגן הבוטני לזכרו של נֹגה הראובני

"טוֹב אֲרֻחַת יָרָק וְאַהֲבָה שָׁם..." (משלי טו יז) את יום העיון תשפ"ג נקדיש הפעם ל... ירקות!
בסיורים נכיר את צמחי הבר שמהם התפתחו הירקות הקדומים ונשווה אותם למצוי היום, נבקר בחלקת הירקות של הגן הבוטני ונפגוש ישן וגם חדש.

יום עיון 23

שדות הבר הירוקים בחורף הם חנות הירקות של הטבע. בין צמחי הבר מסתתרים גם אבותיהם של הירקות שאותם אנו פוגשים היום על המדפים. איך נראו אבות הבר של הירקות בראשית דרכם ואיך הם נראים כיום? איך נקראו בעת העתיקה ומה היה מקומם בתפריט הקדום? איך ניתן לשמר אותם בעולם שבו האקלים הולך ומשתנה?

תכנית היום:

8:30 –  התכנסות, רישום קפה ומאפה

9:00 –  דברי פתיחה והרצאות

10:30 –  סיור מודרך

הרצאות:

  • ד"ר עינב מייזליש – בנק הגנים משרד החקלאות – מחשבות וחידושים בשימור זני ירקות על רקע משבר האקלים, ובעיית המזון העולמית עם הגידול באוכלוסייה.
  • אילנה שטיין מגדלת ירקות וילדים בהרי ירושלים, עוסקת בכל מה שקשור במזון ועונתיות: חקלאות זעירה, ליקוט צמחי בר, ושימור מזון. מאיירת ומעצבת, בוגרת המחלקה לתקשורת חזותית בבצלאל, יוצרת מיזם "לוח שנה בגינה", לשעבר מורה חיילת בנאות קדומים
    ירקות על קצה המכחול – איורים בוטניים כדרך אסתטית לתרום לחיבור לתהליכים טבעיים: על עבודתי כמאיירת במקביל לעונות השנה, איך החל הרומן האישי שלי עם איורים בוטאניים ואיורי ירקות, וגם – איך עוזר האיור לחבר אנשים אל המזון שלהם.
  • ד"ר טובה דיקשטיין – מנהלת הגן הבוטני וחוקרת האוכל הא"י הקדום – קדרת ירקות – מאכלי ירקות בעת העתיקה
  • פרופ' שחל עבו – הפקולטה לחקלאות מזון וסביבה, אוצר אקדמי של אוספי הטבע הלאומיים – האוניברסיטה העברית – חומוס בפיתה וראשית החקלאות במזרח הקרוב – מה מייחד את החומוס כגידול תרבות? ומה נדרש מהקדמונים לעשות כדי לביית את אם-החמצה? 
  • דניאלה זלצר – ממייסדי ארגון "מצילות המזון"- כשמחשבה סביבתית ואג'נדה חברתית חוברות יחד
    קבוצת מצילות המזון עובדת בשוק הסיטונאי בירושלים ופועלת במטרה לקדם מערכת מזון עירונית בת קיימא בירושלים, בדגש על צמצום בזבוז מזון בכל מישוריו.

(התכנית נתונה לשינויים)

ההשתתפות ביום העיון בעלות סמלית של 20 ₪  – להרשמה ותשלום לחצו כאן

לחצו להשארת פרטים >>