ראש הכרמל
ראש הכרמל
אם תמשיכו טיולכם מגינת האגוז אשר בגיא שיר השירים לכיוון מזרח, תמצאו את עצמכם בתוך כרם גפנים שקראנו לו "כרם הכרמל". הרימו את ראשיכם משם לכיוון צפון ותראו את הסבכים שעל המדרון המייצגים את "יער הכרמל". על ראש הגבעה תראו עצי אורן כבדי-צל המפארים את "ראש הכרמל". אם תעלו במשעול העולה אל "ראש הכרמל" דרך "יער הכרמל" אולי תחושו אחד משישים מתחושתו של הדוד אשר "הסתבך" בסבכי שערה של רעייתו שהזכירה לו את סבכי היער של הכרמל.

על המושג "כרמל" ועל הכינוי "כרמל" למקומות אחדים בארץ, כמו גם על הכינוי "שעיר" לאזורים מיוערים בארץ אדום ובארץ אפרים – על כל אלה תוכלו לקרוא בעלון ההדרכה למסלול ב', או להאזין להדרכה קבוצתית המוזמנת מראש.

תצפית מראש הכרמל
מי שלא יתעצל ויעלה במשעול אל "ראש הכרמל" – מובטח לו שלא יתחרט. מתוך הסוכה המצלה ניתן לראות את היחמורים, בני משפחתם של האיילים, הנוטלים חלק נכבד בתיאורי שיר השירים, כשהם משוטטים להנאתם, או עסוקים באכילה. מתחת לאזור שלהם (אשר כולו חשוף מירק עקב תאבונם של היחמורים) נראה כרם הכרמל, והלאה לכיוון הבקעה בולטת "בריכת הרועים" המשקפת בתוכה ענני שמים ותמרי הארץ. מעליה בולטת "בימת הרועים" ובה ספסלי ישיבה ל-700 איש. גינת האגוז נראית מכאן כאשר במדרון משמאלה מעלה הבשמים ומעליו הזיתים המאירים של גבעת המנורה. מימינה של גינה זו מתנשאת "כתף הברושים" ומעליה לשמאל נראה אזור ספרות החכמה. ממש לא יאמן כי לפני שלושים שנה היה עדיין כל הנוף הזה טרשי לחלוטין וחשוף מכל עץ ושיח.

