"אוכל מחבר אנשים"
"אוכל מחבר אנשים" 🌿🥘
סיור קולינרי עונתי מרתק, בעקבות השורשים המשותפים למטבחי העמים והעדות בארץ ישראל, בהתמקדות על דגנים וקטניות.
הסיור כולל הרצאה, סיור בטבע והכנת ארוחה רב תרבותית בשטח, הכוללת: גרש כרמל - פריקי, בלילה - עססיות, מקפה פול- אשישות-לביבות מקמח עדשים ועוד

יום שישי ה-23.4.21, י"א אייר תשפ"א, 9:00 – 13:00.
הסיור מתאים לגילאי 18 ומעלה.
עלות הסיור: 160 ש"ח למשתתף וכולל ארוחת שטח.
משך הסיור: כארבע שעות.
אדמת הארץ הצמיחה תרבויות, דתות ואף מטבחים שונים. מאכלים רבים הנזכרים במקורות היהודיים, מתבשלים עדיין במטבחי עמים ועדות בארץ ישראל וסביבתה, ומופיעים על שולחנן של תרבויות רבות במרחב הים תיכוני
מה מחבר בין המטבח הארץ ישראלי הקדום, המטבח הערבי והנוצרי?
במפגש קולינרי חוצה גבולות יובילו ד"ר טובה דיקשטיין והשף רסמי אבו גדאל את המשתתפים בין הנופים הייחודיים של נאות קדומים ויחשפו את הסיפורים, הטעמים, האמונות והסמלים המחברים אך גם הייחודיים למטבחי שלוש הדתות.
הסיור יעסוק בלחם שהיה המאכל העיקרי של האדם, האוכל כולו ואף הפרנסה והקיום. במהלך הסיור נפגוש את אם החיטה ששנתה את העולם ואת זני החיטים העתיקות של ארץ ישראל שנעלמו מן המשק הישראלי ונצלו בנס. בשדה נקצור ונכין את מבשרי הלחם – החל מ"אביב קלוי באש, גרש כרמל" (פריקה) דרך הקלי ועד הלחם.
משך המפגש כ- 4 שעות והוא כולל הרצאה, סיור והכנת ארוחה רב תרבותית.
ד"ר טובה דיקשטיין – מומחית בעלת שם עולמי בתחום שולחן האוכל הארץ ישראלי הקדום
שף רסמי אבו גדאל – תושב ואדי ערה, זוכה פרסים בתחרויות בישול של האוכל הערבי בעולם.
לפרטים ובירורים אפשר לפנות לד"ר טובה דיקשטיין 052-278-1675
*רכישת כרטיסים מראש בלבד!
*ייתכנו שינויים בתאריכים בהתאם להנחיות משרד הבריאות.
* אפשרות לבטל עד 24 שעות לפני הסיור בפנייה לאתר או בדוא"ל: info@n-k.org.il/res@n-k.org.il

חובה לרכוש כרטיסים מראש | במקום חניה בשפע בחינם | מרכז מבקרים | מסלול נוח
מומלץ להגיע עם נעלי הליכה סגורות, כובע ומים.
ניתן לשהות בפארק לאחר הסיור.
המקום פועל ע"פ הנחיות משרד הבריאות והתו הסגול, לפרטים נוספים לחצו כאן
לפרטים נוספים: נאות קדומים 08-9770770 או במייל res@n-k.org.il