מסע שורשים קולינארי לגילוי האוכל הארץ ישראלי המקורי

מסע "שורשים" –מסע קולינרי בעקבות הטעמים הנשכחים של האוכל הארץ ישראלי

קורס שנתי בן 10 מפגשים לגילויו והחייאתו של האוכל הישראלי המקורי

נאות קדומים מזמינה אתכם למסע שורשים מרתק וחווייתי לגילויו של האוכל הישראלי המקורי.
הוא אמנם נשכח במשך אלפיים שנות הגלות, אך לא אבד.
הוא חי בין דפי המקורות העתיקים, במשלים, בסיפורים ובאגדות, בממצאים הארכיאולוגיים והבוטניים ובמאכלי עמים ועדות של ארץ ישראל וסביבתה.

לומדים בטבע

"האוכל מׅשֶלוֺ – דומה לתינוק המתגדל על שדי אמו" (אד"נ א, ל) אמרו  חז"ל. האוכל לטעמם הוא לא רק מזון, הוא תרבות, בטחון, נחמה וסיפוק. העדרו הוא געגועים – לאימא, לבית, למולדת.

במהלך הקורס תחשוף ד"ר טובה דיקשטיין את המתכונים הנשכחים שנשמרו בין דפי ההיסטוריה ואת האגדות והמנהגים המחברים בין האוכל הארצישראלי ותרבותנו הקדומה. בכל מפגש נצא אל הטבע ונסייר בפארק נאות קדומים בין הנופים והמראות שראו אבותינו בימי קדם.

המפגשים יכללו:

  • הרצאת מבוא קצרה, סרט או מצגת.
  • סיור בשבילי הפארק במהלכו מלקטים צמחי בר ותבלין על פי העונה.
  • שומעים סיפורים, אגדות ואמונות שאבדו בדרך על הווי החיים הקולינרי.
  • מכירים את ערכיהם התזונתיים והרפואיים של הצמחים והמאכלים השונים לדעת רופאי העבר ולאור המחקר המודרני.
  • התנסות במלאכה חקלאית או בטכניקה עתיקה לעיבוד מזון, לדוגמה: חריש בעזרת חמור, זריעת  מינים קדומים של חיטה, קליית "כרמל" או "קלי"  בשדה והכנת גבינה בעזרת שרף של תאנה.
  • בסוף כל מפגש פותחים שולחן וטועמים את ההיסטוריה.

לסילבוס המלא של הקורס לחץ כאן

למי מיועד הקורס
לכל המתעניינים באוכל ותרבות, היסטוריה, יהדות ופולקלור.
(אין צורך בידע מוקדם) השתתפות מעל גיל 18.

מרצי הקורס
את המפגשים תנחה ד"ר טובה דיקשטיין, בעלת דוקטורט בנושא "שולחן האוכל הארץ ישראלי מתקופת המקרא, המשנה והתלמוד", מומחית בעלת שם עולמי בתחום זה. עורכת סדנאות והרצאות בארץ ובחו"ל, ארוחות היסטוריות, לדוגמה הארוחה הפלישתית במוזיאון הפלישתי באשדוד. בנוסף, ד"ר דיקשטיין, מדריכה בכירה, אחראית על פיתוח תכניות ההדרכה ואוצרת הגן הבוטני בפארק נאות קדומים.

מרצים אורחים
במפגשים בנושאי שמן הזית, היין, והלחם תתקיימנה סדנאות של מרצים מומחים בתחומם:

  • אילה נוי מאיר – אגרונומית, מנהלת את בית הבד "ריש לקיש".
  • מוטי קלמנוביץ – מנהל קורסי ברמנים וכתב יין.
  • חגי בן יהודה – אופה, דור חמישי לאופי לחם שמגדל את הדגנים העתיקים של ארץ ישראל.

מפגשי הקורס ומועדים:

קורס אוכל ארץ ישראלי קדום

הקורס כולל: עשרה מפגשים אחת לחודש, משך כל מפגש כשלוש וחצי שעות.

במהלך כל מפגש, עמדת קפה, הרצאות, סיורים מודרכים, בישול ארוחה בשטח (כולל מצרכים),דפי מקורות, חוברת מתכונים.

עלות הקורס: 2000 ש"ח למשתתף.

למידע נוסף והרשמה התקשרו: 08-9770758 או שילחו מייל: reut@neot-kedumim.org.il

*מידע על תנאי ביטול השתתפות – לחץ כאן

קורס העשרה שנתי בנושא היסטוריה ומקורות