לביבות תמר
"לביבות תמר" - לביבות שאור מקמח מלא
הלביבות שתמר לבבה לאמנון היו אמורות להבריא אותו ממחלתו. הלביבה מכילה קמח מלא, דבש, שמן –מרכיבים עשירים בקלוריות ומספקים אנרגיה.
"וַתֵּלֶךְ תָּמָר בֵּית אַמְנוֹן אָחִיהָ וְהוּא שֹׁכֵב וַתִּקַּח אֶת הַבָּצֵק ותלוש וַתָּלָשׁ וַתְּלַבֵּב לְעֵינָיו וַתְּבַשֵּׁל אֶת הַלְּבִבוֹת. וַתִּקַּח אֶת הַמַּשְׂרֵת וַתִּצֹק לְפָנָיו וַיְמָאֵן לֶאֱכוֹל ..." (שמואל ב' י"ג, ו'-ח')

המרכיבים
- 30 גרם שאור
- 250 מ"ל מים
- 300 גרם קמח מלא (אולי מעט יותר)
- 1/2 כפית מלח
- שמן זית לטיגון עמוק
- דבש מחומם ומתובל או סילאן תמרים
אופן ההכנה
בקערה מערבבים יחד את השאור, המים, והמלח
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד ליצירת בצק. מכסים אותו במגבת לחה ומניחים לו לתפוח כ-8-12 שעות.
מוסיפים לבצק 2 כפות שמן ומרדדים אותו לעובי של -1 ס"מ.
בעזרת כוס קורצים לביבות ומניחים להם לנוח כחצי שעה..
מחממים שמן עמוק במחבת או בווק ומטגנים דקה מכל צד.
סופגים את עודף השמן בעזרת נייר סופג.
יוצקים על הלביבות בעודן חמות את הדבש המתובל או הסילאן ומניחים להתקרר