קורס בישול - טובה

סדנאות בישול תנ"כי - מבשלים בטבע

מבשלים עם התנ"ך תשע"ח

סדנאות בישול בטבע
יוצאים יחד למסע שורשים קולינארי קדום של ריחות וטעמים

סדנאות בישול בטבע צילום: ידין גלעדי

ואחר מתכונים נשכחים שנשמרו בין דפי ההיסטוריה.
בכל מפגש נסייר בפארק נאות קדומים נצא אל הטבע ואל המקורות למפגש עם המזונות הקדומים,
הסיפורים המרתקים ומאכלי חגים עתיקים.

סידרת סדנאות שנתית. בסידרה 10 סדנאות,
כ-שלוש שעות כל סדנא, ימי שישי בתחילת כל חודש, בין השעות 9:00-12:30

*ניתן להירשם לכל הסידרה מלא או לסדנה ספציפית על פי בחירה.

הסדנאות כוללות :

  • סיורים בפארק נאות קדומים המותאמים לעונה ולחג,
    הרצאות
  • ליקוט צימחי מאכל ותבלין
  • פעילויות וחשיפה לטכניקות בישול כגון הכנת גבינה משרף של תאנה, הכנת פופקורן תנכ"י,
    כתישת אזוב ועוד.
  • "פתיחת שולחן" – בישול בשטח, שיחזור מתכונים מהמקורות וארוחה משותפת.
  • בכל מפגש תינתן חוברת מתכונים.

למי מיועדים הסדנאות:

לכל אוהבי אוכל, טבע ואתגרים חדשים. (אין צורך בידע מוקדם)
השתתפות מעל גיל 18
עלות: 140 ש"ח למשתתף בסדנה בודדת (כולל ציוד וחומרי גלם).
למידע נוסף והרשמה התקשרו: 08-9770758 או שילחו מייל: reut@neot-kedumim.org.il

תכני הסדנאות ומועדים:
13.4.2018 "סַמְּכוּנִי בָּאֲשִׁישׁוֹת רַפְּדוּנִי בַּתַּפּוּחִים כִּי חוֹלַת אַהֲבָה אָנִי" (שיר השירים ב ה)
נצא אל השדה עם סיפור אהבתם של הרועה ובת הכורמים.
המחוללות בכרמים. ביקור בכרם ובעדר הצאן.
על המאכי אוהבים, מאכלים מעוררי תשוקה ולהפך.
הכנת אשישות, יין הרקח ומאכלי אוהבים קדומים.

4.5.2018 ויצבט לה קלי
עם רות ובועז בשדה נכין כרמל ונצבוט קלי כמו שצבט בועז לרות,
נכיר את שמותיו השונים ומשמעותם של חג השבועות.
מאימתי ולמה אוכלים מאכלי חלב בחג השבועות?.
נחבוץ חמאה, נגבן גבינה בעזרת שרף של תאנה ונכין מאכלי גבינה קדומים

1.6.2018 סוף עונה
קיץ, קוץ.
איסוף זרעים למאכל – חרדל, שומר הכנת חרדל בשיטות הקדומות.
הצלף – סמל נאות קדומים.
ליקוט ניצני ופירות הצלף – האביונות ומתכון קדום לכבישת צלפים.
מה הקשר בין בנות צלפחד ותעוזתו של הצלף? סיכום ומסיבת סיום הקורס

*מידע על תנאי ביטול השתתפות – לחץ כאן

על הקורס בתקשורת: במסע אחר , הארץ , ynet , ישראל היום , הגרגרנית , אוכל ושאטו , foodpage , את גורמה , אבא של , וואלה , מאקו