סדנאות בישול תנ"כי - מבשלים בטבע

 

מבשלים עם התנ"ך תשע"ח

 

סדנאות בישול בטבע

 

יוצאים יחד למסע שורשים קולינארי קדום של ריחות וטעמים

 

 
 
קורס בישול

צילום: ידין גלעדי

 

"מסע שורשים" מרתק וחוויתי החושף את מסתורי האוכל הארץ ישראלי הקדום.

התנ"ך אינו ספר בישול, אין בו מתכונים מפורטים ובכל זאת, אפשר למצוא בו מיני מאכלים מבושלים ואינספור מטעמים.

במהלך הסדנאות נחקור ונתחקה עם ד"ר טובה דיקשטיין אחר הקשר שבין האוכל ותרבותנו הקדומה 

ואחר מתכונים נשכחים שנשמרו בין דפי ההיסטוריה.

בכל מפגש נסייר בפארק נאות קדומים נצא אל הטבע ואל המקורות למפגש עם המזונות הקדומים,

הסיפורים המרתקים ומאכלי חגים עתיקים.

 

סידרת סדנאות שנתית. בסידרה 10 סדנאות, 
כ-שלוש שעות כל סדנא, ימי שישי בתחילת כל חודש, בין השעות 9:00-12:30

 

*ניתן להירשם לכל הסידרה מלא או לסדנה ספציפית על פי בחירה.

 

הסדנאות כוללות :

  • סיורים בפארק נאות קדומים המותאמים לעונה ולחג,
  • הרצאות
  • ליקוט צימחי מאכל ותבלין
  • פעילויות וחשיפה לטכניקות בישול כגון הכנת גבינה משרף של תאנה, הכנת פופקורן תנכ"י, 
    כתישת אזוב ועוד.
  • "פתיחת שולחן" - בישול בשטח, שיחזור מתכונים מהמקורות וארוחה משותפת.
  • בכל מפגש תינתן חוברת מתכונים.

למי מיועדים הסדנאות:
לכל אוהבי אוכל, טבע ואתגרים חדשים. (אין צורך בידע מוקדם)

השתתפות מעל גיל 18

 

עלות: 140 ש"ח למשתתף בסדנה בודדת (כולל ציוד וחומרי גלם). 

 

למידע נוסף והרשמה התקשרו: 08-9770758 או שילחו מייל: reut@neot-kedumim.org.il

 

תכני הסדנאות ומועדים:

3.11.2017 – המלחמה על הלחם.

התנסות בחריש עם חמור וזריעת הדגנים הקדומים של ארץ ישראל:

אם החיטה, חיטת דורום, שעורה.

טחינה בריחיים קדומות והכרות עם מיני הדגן ומוצרי הדגן הקדומים, ריפות, קמח, סולת, קיבר.

הכנת מאכלי דגן קדומים: לחם שאור, רקיקים, חביתים וניקודים.

 

1.12.2017 נס פך השמן - היה או לא היה. 

עצירת שמן בבית הבד. הפקת שמן לצרכי הבית בשיטה הקודומה.

ביקור בגינת צמחי השמן והפתילות ובתערוכת השמנים והפתילות.

סיפור חג החנוכה באזור מודיעין.

הכנת שמנים מתובלים בצמחי תבלין

מה בין סופגניה לסופגנין? מאכלים מטוגנים בשמן.

 

5.1.2018 – מתכונים לרפואה

ביקור בתערוכת צמחי רפואה הקדומים של א"י ובגינת צימחי הרפואה.

מה אמרו עליהם הרופאים הקדומים ומה אומר המחקר המודרני?

ליקוט נבטים, צמחי רפואה ותבלין.

הכנת מתכונים רפואיים וארוחת נבטים.

 

2.2.2018 טו בשבט ו"ירקות השדה"

גלגולו של חג – הסבר על מהותו החקלאית של חג טו-בשבט.

חודש שבט הוא שיא העונה של צמחי הבר האכילים - הכרות וליקוט, סיפורים ואגדות.

בישול מאכלים עתיקים מצמחי בר וסדר טו-בשבט מתחת לעצי השקד.

 

2.3.2018 צהלה ושמחה

על היין ומשתאות היין בעת העתיקה.

נכין קונדיטון, אנומלין ואלונטית– משקאות היין הקדומים.

נכיר את המור והאפרסמון ואת היינות שהכינו מהם.

נלקט פרחי עונה אכילים (לא מוגנים) ונכין משתה כיד המלך.

 

13.4.2018 "סַמְּכוּנִי בָּאֲשִׁישׁוֹת רַפְּדוּנִי בַּתַּפּוּחִים כִּי חוֹלַת אַהֲבָה אָנִי" (שיר השירים ב ה)

נצא אל השדה עם סיפור אהבתם של הרועה ובת הכורמים.

המחוללות בכרמים. ביקור בכרם ובעדר הצאן.

על המאכי אוהבים, מאכלים מעוררי תשוקה ולהפך.

הכנת אשישות, יין הרקח ומאכלי אוהבים קדומים.

 

4.5.2018 ויצבט לה קלי

עם רות ובועז בשדה נכין כרמל ונצבוט קלי כמו שצבט בועז לרות,

נכיר את שמותיו השונים ומשמעותם של חג השבועות.

מאימתי ולמה אוכלים מאכלי חלב בחג השבועות?.

נחבוץ חמאה, נגבן גבינה בעזרת שרף של תאנה ונכין מאכלי גבינה קדומים

1.6.2018 סוף עונה 

קיץ, קוץ.

איסוף זרעים למאכל – חרדל, שומר הכנת חרדל בשיטות הקדומות.

הצלף – סמל נאות קדומים.

ליקוט ניצני ופירות הצלף – האביונות ומתכון קדום לכבישת צלפים.

מה הקשר בין בנות צלפחד ותעוזתו של הצלף? סיכום ומסיבת סיום הקורס

 

לחצן 

 *מידע על תנאי ביטול השתתפות - לחץ כאן

 

על הקורס בתקשורת: במסע אחר  , הארץ , ynet , ישראל היום , הגרגרנית , אוכל ושאטו , foodpage , את גורמה , אבא שלוואלה , מאקו

 

 קורס בישול

 

הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד