לבשל עם התנ"ך

אנו מזמינים אתכם לחזור ולהתחבר אל השורשים, אל הטבע ואל עונות השנה, דרך האוכל.

הסדנה "לבשל עם התנ"ך" מציעה סיורים מרתקים  וחוויתיים, הפותחים בפנינו צוהר אל ארץ ישראל הקדומה, מאכליה, תרבותה ומנהגיה. כל סיור ילווה בשתי פעילויות  לבחירה. לדוגמה: תחרות טחינת חיטה באבני רחיים, הכנת גבינה בעזרת שרף של תאנה, הכנת "קלי" בגורן, "כתישת אזוב (זעתר) במכתש וכדומה. בכל סיור נקטוף ונשמע  סיפורים על צמחי בר ותבלין הקשורים בעונה, על ערכיהם התזונתיים והרפואיים על פי הרפואה הקדומה ולאור המחקר המודרני

בסיום "נפתח שולחן" ונכין ארוחה תנכי"ת אמיתית,  על פי מתכונים משוחזרים מן המקורות.
ניתן להתאים סיור ליום הולדת, ארוע משפחתי וכדומה. בסיור ישולבו תכנים הקושרים בין  חתן/כלת הארוע לנושא הסיור.

סיורים לדוגמה:

לבשל עם התנ"ך.

סיור משתנה על פי עונות השנה והחגים החקלאיים, בו נכיר את המאכלים, המנהגים והאמונות והאגדות שסבבו אותם.

 

ארוחת אוהבים

מה אכלה נערה מאוהבת בתקופת התנ"ך? מהו "יין הרקח"? מדוע נקרא פרי הצלף במקורות "אביונה"?
נכין "יין רקח" בגת  וקלי בגורן כפי ש"צבט" בועז לרות. נשמע על אוכל אהבה ויין ועל המאכלים השונים הקשורים באהבה או פיתוי  בספרותנו העתיקה. אילו מרכיבים סודיים הכילו שתרמו לתפקידם זה?

"כיד המלך.."

נכיר את שעלה על שולחנות העשירים, את המשתאות שפע בשר ויין, ומאכלים מיוחדים ויקרים.  נשמע על תפריטים מעניינים שהוגשו במהלך משתאות מפורסמים בהיסטוריה ונכין יחד חלק מהמנות.
בין היתר נכין:
בשר כבש בתנור אדמה בסגנון קדום
יין "רקח" יין מתובל על פי מתכון מקורי מן המקורות .

להזמנות: 
מחלקת ההזמנות נאות קדומים טל:  08-9770770

ד"ר טובה דיקשטיין נייד 0522-781675
               Tova.d21@gmail.com
              
הדפסשלח לחבר
דרונט בניית אתרים
עבור לתוכן העמוד